Сьогодні я пропоную приготувати теж простий, але, як на мене, ще цікавіший пиріг із яблуками.
Крем:
1 яйце.
50 гр. цукор.
15 гр. ванільного цукру.
15 г кукурудзяного крахмалю.
250 мл молока.
Тісто:
2 яйця.
100 гр. цукор.
Дрібка солі.
100мл молока.
50 мл олії.
220 гр. муки.
1 чайна ложка розпушувача.
Яблука 300 грн.
Приготування:
Приготуємо ніжній крем. Для цього одне яйце змішаємо з цукром та ваніліном. Додаємо крахмаль і розмішаємо до однорідної консистенції. Вливаємо молоко і ставимо каструльку на вогонь.
Постійно помішуємо виночком крем, поки він не загустіє. Забираємо з вогню.
Тепер приготуємо тісто: яйця з цукром і солью,
Вливаємо молоко та рослинне масло без запаху.
Просіюємо муку з розпушувачем та замішуємо тісто.
Яблука очищаємо та нарізаємо на невеликі кусочки. Відправляємо їх у тісто.
Переливаємо тісто у форму.
Крем смужками (утворюючи сітку) розподіляємо зверху.
Випікаємо пиріг 40 хвилин (180) і посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!