Такі пирожки не вбирають багато олії, відмінно зберігаються свіжими і наступного дня – їх можна розігріти в мікрохвильовій печі або підігріти на сковороді у олії.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
відвар від картопля, 400 мл;
яйце, 1 шт;
дріжджі свіжі, 10 г чи сухі, 5 г;
сіль за смаком;
олія рослинна, 50 мл;
мука, 600 грн.
Для начинки відварюємо 800 г картопля і потім змішуємо з обжареним 1 луком, сіллю, перцем та кропом.
Процес приготування
Зціджуємо з відвареної картопляну воду, остуджуємо до теплого стану і змішуємо із солью, дріжджами, яйцем. Рослинним маслом.
Муку просіюємо і вводимо частинами в тісто – маса повинна бути м’якою, еластичною та щільною.
Змащуємо тісто та ємність рослинною олією та укладаємо тісто, накриваємо, відправляємо у тепле місце на 2 години.
Картоплю перетворюємо на пюре, змішуємо з обжареним луком, перцем і подрібненим кропом.
Стіл і руки змащуємо олією і ділимо тісто на порційні кусочки, обкатуємо їх і потім розкочуємо качалкою в коржики.
Викладаємо начинку та формуємо пиріжки.
Обсмажуємо пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.
Я в начинку ще додаю кусочки відвареного курячого м’яса, смажені гриби та взагалі роблю інші начинки, як солоні, так і солодкі.