Нежна та сокова новорічна смакота з приємною мандариновою кислинкою. Пальчики оближеш! Простий, смачний та гарний новорічний пиріг – шарлотка з мандаринами. Дуже повітряна, ароматна, нежна та сокова випічка з приємною кислинкою на Новий рік 2024 року.
Продукти
Мандаріні без кісточок – 5-6 шт.
Яйце – 4 шт.
Сахар – 200 г
Мука пшенична – 160 г (1 склянка об’ємом 250 мл)
Сіль – щипка
Ванільний цукор – 1 ч. ложка
Сахар коричневий (або білий) – 1 ст. ложка
Сахарна пудра (для прикраси, за бажанням) – за смаком
Пиріг з мандаринами
Піріг із мандаринами — крок №1
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Яйця, сіль, ванільний цукор і цукор збиваємо міксером спочатку на середній швидкості, а потім на високій, до світлої пишної маси. Маса має збільшитися приблизно у 3-4 рази.
У яєчну масу частинами просіюємо муку. Акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою знизу вгору, щоб не було мучних грудочок.
Пиріг із мандаринами — крок №3
Тісто буде гладке та повітряне.
Мандарини очищаємо, розрізаємо поперек часточок на 3 частини.
Дно роз’ємної форми (моя діаметром 24 см) вистилаємо пергаментом та присипаємо сахаром. Викладаємо у форму мандарини.
Зверху заливаємо тістом мандарини.
Випікаємо шарлотку з мандаринами у заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів 30-40 хвилин. Двері духовки перші 15-20 хвилин не відчиняти при випіканні, щоб шарлотка не опала.
Готовність визначаємо дерев’яною зубочисткою – при проколюванні шарлотки вона має виходити без слідів сирого тесту.
Готову шарлотку з мандаринами перекладаємо на грати до охолодження. За бажанням посипаємо пиріг цукровою пудрою.
Смачного! Готуйте із задоволенням!