За вуха не відтягнеш. Оригінальні, смачні драники, які мене навчила готувати бабуся
Оригінальні, смачні драники, які мене навчила готувати бабуся
Інгредієнти:
Картопля – 1 кг
Часник – 4 зубчики
Сіль за смаком
Кукурудзяни мука 1/2 чашки
Рубана петрушка – 3 ст. л.
Яйця – 1 шт.
Яєчний жовток – 1 шт.
Молоко – 2 ст. л.
Оливкова олія – 1 ст. л.
Чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
Покладіть картопля, чеснок та 1 чайну ложку солі в кастрюлю. Додати воду. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть протягом 10 хвилин.
Картопля має стати м’якою. Потім злить воду і повернути кастрюлю на вогонь. Підсушіть протягом 1 хвилини.
Додайте до картопля 3 столові ложки кукурудзяної муки та рубану петрушку. Розімніть штовхачем.
У невеликій мисці збийте яйце, яєчний жовток, молоко та 1 столову ложку олії. Влийте суміш у картопляні пюре.
Приправте до смаку. Розмішайте.
Надішліть картопля в холодильник на 1 годину або на ніч.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
З картопляного пюре сформуйте котлетки.
Кукурудзяні муку, що залишилося, пересипте в посуд.
Нагрійте 2 столові ложки олії біля великої сковороди на середньосильному вогні.
Обваляйте картопляні оладки в борошні і обмастіть з обох боків протягом кількох хвилин. Готові котлетки перекладіть на лист, застелений папером для випікання.
Надішліть драники у духовку на 10-15 хвилин.
Подавайте страву до столу.