Друг навчив мене тушити капусту “правильно”. 🥘✨ Тепер мій чоловік їсть його навіть без м’яса, а діти просять добавки.

Подруга навчила «правильно» гасити капусту.

Інгредієнти:
капуста-1,5 кг,
лук-250г,
морква-300г,
томатна паста або томатний соус-50 г,
сіль, перець, паприка-за смаком,
цукор-5 г,
лавровий лист-3 листи,
окріп-100 мл,
олія рослинна-100 г.
Готуємо:⠀

Перш ніж почати готувати, я замочую кілька листків лавушки в 100 мл кип’ятку, лаврову воду потім використовуватиму при гасенні капусті. Секретик підказала колега, я спробувала, мені справді так понравилося більше, ніж просто покласти лавровий листок до капусти (лавровий смак розподіляється в цьому випадку більш рівномірно).
У капусти зняти верхньо травмоване і брудне листя, розрізати качан навпіл. Капусту нашаткувати.
Лук дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.
Лук пасеруємо на олії. Як тільки лук стане прозрачним і м’яким, додаємо моркву.
Як тільки моркву обжарити, додаємо томатну пасту і обжарюємо її до оранжевого кольору. Додаємо 1/2 частину солі, паприк, цукор, перемішуємо.
Додаємо половину капусти, перемішуємо із засмажкою, додаємо ще трохи капусти. Гасимо під кришкою на помірному вогні 5 хвилин, перемішуємо, викладаємо залишки капусти, 1/2 солі, вливаємо лаврову воду, гасимо під кришкою 30 хвилин. Шкіряні 3-4 хвилини помішуємо нашу страву.
Капуста дуже смачна і сама по собі! Але до неї за бажанням можна додати м’ясо, сосиски, квасолю. А ще така капуста-відмінна начинка для пиріжків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.