Борошно та окріп, я не встигаю їх готувати. Краще ніж піца та чебуреки: швидко та смачно на сковороді
Створимо на кухні домашні пишні пиріжки з сиром та зеленою цибулею.
Інгредієнти тіста для пиріжків:
гаряча вода – 250 мл;
сіль – 1 ч.л.;
борошно – 350 г;
вершкове масло – 40 г;
розпушувач – 0.5 ч.л.
Інгредієнти для начинки:
зелена цибуля – пучок;
сир Чеддер.
Приготування пиріжків:
У миску з водою висипаємо сіль, розпушувач та борошно. Розтоплюємо вершкове масло|мастило|, вливаємо в муку|борошно|, замішуємо тісто.
Вимішуємо тісто протягом 7 хвилин до еластичного стану. Залишаємо тісто під плівкою та рушником на 15 хвилин.
Ділимо тісто на 8 рівних частин, формуємо колобки.
Накриваємо колобки рушником, розкочуємо кожен у тонкі коржики завтовшки близько мм.
Попередньо стіл рекомендується посипати борошном та крохмалем.
Змащуємо коржики розтопленим вершковим маслом.
Цинкуємо дрібно зелену цибулю, натираємо на великій тертці сир. Змішуємо цибулю та сир, викладаємо по столовій ложці на коржики.
Складаємо краї коржика до середини, кожен край змащуємо вершковим маслом. Аналогічно загортаємо начинку в інші коржики.
У сковороді розігріваємо олію, кладемо на дно пиріжок швом вниз. На середньому вогні обсмажуємо пиріжки до золотистого кольору з обох боків.
Не забуваємо поливати верхівку пирогів олією під час смаження.
Виходять смачні прості пиріжки-конвертики.
Це цілком хороша заміна класичним пирогам, які готуються довше та складніше.