Існує багато різних видів котлет. Наприклад, американські котлети готуються виключно з м’яса із луком, без додавання яєць та хліба.
У культурі нашої країни до фаршу додають спеції, яйця та борошняні вироби. Як правило, такий спосіб приготування актуальний для їдалень, тому що там робиться акцент на великій кількості продукту.
У Європі котлети готують із шматка м’яса, не перемелюючи його у фарш. Французи їдять цю страву руками, використовуючи кісточку як їдальню.
У країнах відразу до виготовлення м’ясних виробів ставляться особливо креативно. Нам варто розповісти вам один із методів приготування східних котлет, схожих на люлю кебаб.
Інгредієнти для східних котлет:
фарш – 600 г;
вода – 2 ст. л.;
сіль – 1,5 ч. л.;
яблучний уксус – 2 ст. л.;
сода – ½ ч. л.;
сахар – ½ ч. л.;
крохмаль – 2 ч. л.;
кріп – пучок;
сметана – 2 ст. л.;
лук ріпчастий – шт.;
чеснок – 3 зубчики.
Приготування східних котлет:
У фарш потрібно додати ложку солі, соду, крохмаль, сметану та подрібнений чеснок. Компоненти перемішуємо та перекладаємо в целофановий пакет.
Зав’язуємо пакет із м’ясною масою та відправляємо в холодильник на 15 хвилин. Не забудьте заздалегідь відбити м’ясо вручну.
Цибуліну нарізаємо півкільцями, у чаші з’єднуємо з сіллю та сахаром, яблучним уксусом та водою. Шинкуємо дрібно кріп, посипаємо суміш цибулі, маринуємо 15 хвилин.
У сковороді розігріваємо олію, формуємо з фаршу витягнуті тонкі котлети. Викладаємо котлети на сковороду, обсмажуємо із чотирьох сторін по парі хвилин.
Подавати дані котлети потрібно з маринованим луком, а також будь-яким гарніром на вибір.
Зверніть увагу, що страва готується без використання хліба, панірувальних сухарів та яєць!