Зазвичай картопля пропонують на гарнір, але є такі страви з картопля, які можна подавати сміливо як самостійні. Ось, наприклад, цей багатьма улюблений спосіб приготування смачної, ароматної та сокової картоплі підкорити всіх без винятку.
Все легко і просто, але картопля виходить настільки смачною, що не потребує жодних доповнень. Бульби просочуються ароматами вершкового масла та чесноку зсередини, сир плавиться і красиво тягнеться, ну а тонка хрумка шкірка відмінно доповнити смак.
Продукти:
картопля 6 шт.
твердий сир 70 г.
олія вершкове 50 г.
кріп пучок
чеснок 1 зубець
олія рослинна 1 ст.л.
сіль щипка перець мелений
щипка
Готуємо:
Так як картопля використовують у шкірці, її слід дуже ретельно промити з використанням губки, щоб прибрати всі загрязнення. Бажано вибирати примірники приблизно однакових розмірів.
Скласти їх на лист або у форму, наколоти зубочисткою. Завдяки цьому картопля збереже свою форму.
Змастити олією, посолити та приправити. Прикрити фольгою та поставити в духовку на 40-50 хвилин, температура 170 градусів.
Для начинки в миску помістити тертий сир, м’яку олію, подрібнений кріп (тут використовувався заморожений) і часник, трохи присолити. Перемішати.
Перевірити картопля, проткнувши найбільшу бульбу зубочисткою, якщо вона вільно доходитиме до центру, настав час діставати. Ножем зробити хрестоподібні надрізи, але не до кінця.
Помістити в них підготовлену сирну суміш.
Повернути в духовку на 2-3 хвилини, щоб|аби| сир розплавився, а масло|мастило| просочило картоплю зсередини.
Смачного!