Один інгредієнт зробив із випічки «повітряне диво». «Пухове» тісто не черствіє до 7 днів, а рецепт «полетів» у скарбничку

Готується таке тісто нескладно, за ціною виходить недорого, до того ж дуже смачне.

Рецепт:
Молоко – 250 мл . _ _ _ _
оцет 9% 1 ст.л

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Молоко 250 мл трохи підігріємо і вливаємо в миску, додаємо 25 грам сирих дріжджів, я для випікання пасок практично завжди використовую сирі дріжджі, але Ви за бажанням можете замінити на сухі, тоді Вам знадобиться 10 грамів приблизно. Перемішуємо до розчинення дріжджів. Додаємо 250 г муки, що просіює, перемішуємо, вливаємо уксус і ще раз перемішуємо. Закриваємо миску і прибираємо для підйому в тепле місце, маса повинна збільшитися вдвічі, на це потрібно хвилин 30. Я прибираю в духовку для підйому, виставляю температуру 40 градусів.

Поки опара піднімається розділимо 3 яйця на білки та жовтки. У жовтки додаємо цукор і ванільний цукор збиваємо до білого міксером. До білків додаємо сіль та збиваємо до стійких піків.
Дістаємо опару, спочатку додаємо жовтки з цукром і перемішуємо.
Тепер додаємо вершкове масло 100 г, його потрібно попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким. Я його підтоплюю у НВЧ. Перемішуємо.
І тепер додаємо білки та перемішуємо.
Тепер додаємо муку, що залишилося, поступово. Можливо потрібно більше муки або менше, все залежить від розміру яєць та вологості муки. Тісто перекладаємо на стіл і добре вимішуємо, по потребі підпилюємо мукою. Але дуже багато муки не варто додавати, щоб не забити тісто. Тісто має бути злегка липнутим до рук, м’яким. Кладемо назад у миску, закриваємо рушником і ставимо для підйому в тепле місце. Приблизно о 1 годині.
Тепер тісто обминаємо та додаємо изюм. Изюм попередньо потрібно промити, обсушити і обваляти в борошні, за бажанням можна додати горіхи або цукати.
Добре вимішуємо і прибираємо ще для підйому на хвилин 30. Як тісто збільшитись вдвічі, обминаємо його і розкладаємо формами, форму заповнюємо на 1/3 обсягу форми.
Паски прикриваємо рушником, як піднімуться, встановлюємо в духовці температуру 100 градусів, випікаємо 15 хвилин. Потім підвищуємо температуру до 180 градусів і випікаємо до готовності. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо верх почне рум’янитися, а паски будуть ще не готові, прикрийте згори фольгою і доведіть до готовності. Мені знадобилося ще 20 хвилин. Дістаємо з духовки, даємо їм постояти хвилин 10 на столі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.