Як запікаю картоплю, щоб вийшла золотиста зверху і ніжна всередині (2 вдалі способи, ділюся рецептами)

Картопля виходить неймовірно смачна, ніжна, м’яка і чарівно красива. А божественний часниковий аромат запеченої картоплі це щось. Така картопля обов’язково сподобається всій вашій родині. Ділюсь перевіреними рецептами

1. Картопля в духовці, Чудо яке Хрустке! Картопля в духовці з хрусткою скоринкою. Всього один секрет, а в результаті картопля виходить неймовірно смачна, ніжна, м’яка і чарівно красива.

Рецепт: Картопля -10-12 шт. Сіль – 1 ч. л. (з гіркою) Розмарин – 1 ч. л. Рослинна олія -3 ст.л. Вершкове масло -3 ст. Лід – 200 гр. Вода крижана – 2 літри, Чорний перець – до смаку

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Картопля середнього розміру 10-12 шт очистимо, якщо крупну можна розрізати на частини. Кладемо в каструлю і заливаємо холодною водною, чим холодніше, тим краще і додаємо лід грам 200, додаємо 1 ч.л. солі з гіркою, закриваємо кришкою та залишаємо на 5-7 хвилин. Така процедура потримати картоплю в крижаній солоній воді допомагає вивести крохмаль з картоплі і скоринка у готової картоплі виходить хрустка, а серединка м’яка.

Пройшло 7 хвилин каструлю з картоплею ставимо на вогонь, знімаємо накип. З моменту закипання варимо рівно 3 хвилини, НЕ БІЛЬШЕ і вимикаємо, відразу зливаємо воду.

3 зубчики часнику поріжемо. На лист наливаємо олію 3 ст.л.
На олію посипаємо ароматні трави, розмарин 1 ч. л. та часник. Кладемо картоплю, зверху посипаємо чорним перцем, кладемо ще вершкове масло приблизно 3 ст. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо до утворення скоринки, під час запікання картопля перевертати не потрібно, готуємо за 200 градусів 40 хвилин.

2. Ідеальна картопля . Хрумка скоринка і ніжне пюре всередині. Картопля виходить дуже смачна, що тане в роті, з рум’яною скоринкою, більше нагадує картопляне пюре під щільною скоринкою.

Рецепт: Картопля – 1 кг. Сіль – 1 год. Рослинна олія – до смаку. Перець – до смаку. Часник – 1 зуб. Зелень кропу – 3 вет.

Нотатка Можна картопля заморозити заздалегідь, тоді приготування не займе багато часу.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Картоплю очистимо, кожну бульбу ріжемо на 4 частини, невеликі бульби можна не розрізати. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Опускаємо підготовлену картоплю в киплячу воду. Як тільки картопля закипить, засікаємо 5-7 хвилин з моменту закипання, цього достатньо. Воду зливаємо. Дамо картоплі охолонути, потім перекладаємо в контейнер, прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і забираємо в морозильну камеру на 2 години, я іноді залишаю на ніч.

У цьому і полягає секрет м’якості і ніжності картоплі, завдяки заморожуванню, волога залишається всередині картоплі, і не втрачається під час запікання, а рум’яна скоринка, що утворилася, у свою чергу теж перешкоджає втраті вологи.

На деко наливаємо олію, перекладаємо підморожену картоплю, розподіляємо рівномірно по деку, стежачи за тим, щоб вся картопля змастилася олією. Запікаємо при 220 градусах 40-50 хвилин. до золотистої рум’яної скоринки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.