Домашнє листкове тісто вважається досить складним у приготуванні, але цей безпрограшний рецепт все змінює. За новою методикою не потрібно чекати вистоювання в холодильнику, не знадобляться ні яйця, ні дріжджі і все одно тісто вийде в сто шарів.
Інгредієнти:
Вершкове масло – 100 г
Сіль – 1 ч. ложка
Борошно – 500 г
Вода – 200 г
Маргарин – 250 г
Покроковий рецепт:
Вершкове масло|мастило| змішуємо з|із| сіллю|соль| і віночком збиваємо до м’якості, потім висипаємо туди ж борошно, перемішуємо і додаємо воду. Перемішуємо спочатку віночком, а потім руками, щоб добре замісити тісто. Залишаємо під плівкою на 15-30 хвилин.
Потім ще раз вимішуємо тісто протягом 3 хвилин і ділимо на 4 рівні частини. Маргарин ділимо також на 4 частини, кожен шматочок обертаємо тестом і розкочуємо на розмір 40х12 см. Згортаємо кожен шматочок тесту рулетом і даємо відпочити 10 хвилин.
Тепер кожен рулетик розгортаємо на пласт 35х10 см, складаємо в 4 рази і залишаємо під плівкою. Тісто готове – його можна використовувати відразу або залишити в морозилці.
Після випікання листкове тісто виглядатиме ось так:
Начинка до листкового тесту можна зробити абсолютно будь-якою: і солодкою, і солоною.