Мама навчила і торта не треба. За копійки: вдвічі крутіше за звичайні пироги

Коли в холодильнику тільки борошно та цукор, а щось смачного хочеться приготувати, користуйтеся рецептом відмінної випічки. Це простий і ароматний, пишний торт, який здатний здивувати. Для його приготування не потрібно витрачати багато енергії, і не доведеться шукати дивних продуктів. Вважайте, все вже є на кухні, залишилося тільки спекти.

Інгредієнти :

  • Молоко – 200 мл.;
  • Кориця – 1 ч. л.;
  • Цукор – 2 ст. л. та 110 р.;
  • Ванільний цукор – 20 г.;
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Сирі дріжджі – 25 р.;
  • Борошно – 470 р.;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Сіль – щіпка.

Приготування:

Підігріваємо молоко до 38 градусів. Виливаємо молоко в окрему миску та розбиваємо яйця. Висипаємо 2 ст. л. цукру, сіль, ванільний цукор і 120 г вершкового масла. Перемішуємо інгредієнти та кладемо в суміш дріжджі, змішуємо.

У суміш висипаємо муку|борошно| і формуємо тісто. Вручну робимо великий колобок та відправляємо його підніматися на 50 хвилин у теплому місці. Не забуваємо накрити рушником чи кришкою.

Під кільце для випікання кладемо фольгу, вона служитиме дном. Виливаємо готове тісто і розподіляємо формою рівномірно. Даємо постояти півгодини під рушником чи кришкою.

У невеликій чашці змішуємо 80 г вершкового масла, бажано теплого, 110 г цукру і 10 г ванільного цукру. Розминаємо ложкою або вилкою до кашки. ⅓ каші прибираємо в іншу тару.

Додаємо до ⅔ кашки корицю та перемішуємо. Отриману суміш перекладаємо кондитерський мішок.

У тесті за допомогою ручки лопатки робимо глибокі отвори, на відстані 4 см. Йдемо спіраллю від краю до центру.

В отвори треба кондитерським мішком залити крем. Решту крему, що без кориці, викладаємо на тісто, не зачіпаючи отвори і крем з корицею.

Духовку гріємо до 180 градусів та випікаємо торт півгодини.

Виходить чудовий і на вигляд, і на запах, і на смак торт. За бажанням до тіста ви можете додати мак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.