Коли в холодильнику тільки борошно та цукор, а щось смачного хочеться приготувати, користуйтеся рецептом відмінної випічки. Це простий і ароматний, пишний торт, який здатний здивувати. Для його приготування не потрібно витрачати багато енергії, і не доведеться шукати дивних продуктів. Вважайте, все вже є на кухні, залишилося тільки спекти.
Інгредієнти :
- Молоко – 200 мл.;
- Кориця – 1 ч. л.;
- Цукор – 2 ст. л. та 110 р.;
- Ванільний цукор – 20 г.;
- Вершкове масло – 200 г;
- Сирі дріжджі – 25 р.;
- Борошно – 470 р.;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Сіль – щіпка.
Приготування:
Підігріваємо молоко до 38 градусів. Виливаємо молоко в окрему миску та розбиваємо яйця. Висипаємо 2 ст. л. цукру, сіль, ванільний цукор і 120 г вершкового масла. Перемішуємо інгредієнти та кладемо в суміш дріжджі, змішуємо.
У суміш висипаємо муку|борошно| і формуємо тісто. Вручну робимо великий колобок та відправляємо його підніматися на 50 хвилин у теплому місці. Не забуваємо накрити рушником чи кришкою.
Під кільце для випікання кладемо фольгу, вона служитиме дном. Виливаємо готове тісто і розподіляємо формою рівномірно. Даємо постояти півгодини під рушником чи кришкою.
У невеликій чашці змішуємо 80 г вершкового масла, бажано теплого, 110 г цукру і 10 г ванільного цукру. Розминаємо ложкою або вилкою до кашки. ⅓ каші прибираємо в іншу тару.
Додаємо до ⅔ кашки корицю та перемішуємо. Отриману суміш перекладаємо кондитерський мішок.
В отвори треба кондитерським мішком залити крем. Решту крему, що без кориці, викладаємо на тісто, не зачіпаючи отвори і крем з корицею.
Духовку гріємо до 180 градусів та випікаємо торт півгодини.
Виходить чудовий і на вигляд, і на запах, і на смак торт. За бажанням до тіста ви можете додати мак.