Крабові палички стали виробляти приблизно 1970 року у Японії. Робити крабові палички стали через дорожнечу крабового м’яса. Так як японці мають сильний культ свіжої їжі, у тому числі і морепродуктів, вони не можуть допустити несвіжих крабів на своєму столі. А купувати нового дорогого краба не у всіх японців в 1970 була можливість. Так з’явилися крабові палички.
складові крабові палички – 200 г;
червоний болгарський перець – ½ шт.;
помідор – 2 шт.;
сир – 100 г;
часник – 2 зубчики;
майонез – 3 ст.л.
Розминаємо крабові палички качалкою, розподіляємо їх у невеликі волокна. Очищаємо перець від начинок і нарізаємо на маленькі смужки. Видаляємо з помідорів внутрішню частину, нарізаємо на аналогічні смужки, як і перець. Натираємо сир на великій тертці. Змішуємо в одній мисці сир із помідорами, перцем та крабовими паличками. Пропускаємо в салат зубчики часнику через прес, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Виходить простий крабовий салат. Це чудова закуска на стіл, яка замінить класичний салат із крабовими паличками.