Буряк – це один із найпопулярніших овочів, який додають у салати. Причому з буряком робляться як салати на свята, і прості вітамінні. Але, багато хто досі з бурякових салатів знає лише Вінегрет і Оселедець під Шубою.складові Інгредієнти для бурякового салату: Буряк – 2 шт.; Квасоля консервована – 200 г; Цибуля червона – 1 шт.; Рибні консерви – 180 г; Волоські горіхи – 20 г; Петрушка – пара гілочок. Інгредієнти для заправки: Рослинна олія – 3 ст.л.; Лимонний сік – 3 ст. Гірчиця не гостра – 1 ч.л. Мед – 1 ч.л.; Чорний мелений перець – щіпка.Відварюємо до готовності буряки, очищаємо і натираємо на великій тертці. Цибулю нарізаємо тонкими чверть кільцями, змішуємо з буряком. Шинкуємо дрібно петрушку, викладаємо в салат разом із консервованою квасолею. Кладемо в салат консервовану рибу, подрібнюємо туди горіхи. Для заправки з’єднуємо в мисці з олією лимонний сік, гірчицю, мед і чорний мелений перець. Солимо заправку на смак і ретельно перемішуємо. Додаємо заправку до салату, змішуємо компоненти. Цей вітамінний салат зможе замінити вам вінегрет. Готувати його можна як із тунцем, так і зі шпротами.