Хочу поділитися улюбленими завиванцями на заварному тісті. Тісто м’якеньке, довго не черствіє та не кришиться.
РЕЦЕПТ на два завиванця
✅Приготування:
РЕЦЕПТ на два завиванця
✅Заварене борошно:
- Молоко – 100 гр, борошно – 1 ст. л без гірки,
Молоко закип’ятити та залити борошно, розмішати до однорідності ( можуть бути грудочки) в тісті розійдуться.
✅Опара:
- Молоко -200 мл
- Цукор -1 ст. л
- Дріжджі свіжі -20 г
- Борошно -7-8 ст. л ( з загальноі кількості)
Вкрити та залишити в теплі підійти до шапочки ( приблизно на 30 хв)
✅Тісто:
- Цукор-7 -8 ст.л
- Яйця-1 шт
- Олія-2 ст.л
- Масло -40 г
- Ванільний цукор -10 г
- Сіль-0.5 ч.л
- Борошно- 500/550гр
✅Приготування:
В опару додати заварне тісто,цукор, яйця,ванільний цукор, пасту/цедру, олію, сіль, все перемішати до однорідності, поступово просіяне борошно,змішати, посиупово додати м’яке масло( кімнатної температури) продовжити заміс до еластичності .
Накрити плівкою, поставити в тепло підходити. на 1-1.5 год.
✅Формування
На два завиванці поділити тісто на 2 рівні частини
Кожну розкатати в прямокутник товщиною 4-5 мм приблизно, змастити яєчним білком( попередньо розколотити вилочкою) рівномірно розподілити начинку , відступивши від краю 1 см.
Вкрити плівкою та дати ще раз підійти в теплі на застеленому пергаментом деко біля 30 хв.
За 5 хв. до випічки змастити жовток+ вода/ молоко , проколоти шпажкою легенько по бокам, щоб волога мала куди виходити та тісто не тріснуло.
✅Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до t 170-35 / 40 хв. до золотистого кольору ( орієнтуйтесь на свою духовку)
Також завиванець можна випікати в пергаменті , тоді змащувати не потрібно.
Рулет загорнути в пергамент , між пергаментом і тістом залишити проміжок біля 1.5 см, щоб тісту було куди рости .
Швом до низу викласти на деко .
✅Начинка на один завиванець:
- Мак-250 г
- Манка-1 ст.л з гіркою
- Цукор-150 г( або за смаком )
- Ванільний цукор-10 г
- Яєчний білок-1 шт
- Мед-1 ст. л
Мак добре вимити, залити водою вище маку на 1 см. варити до випаровування рідини, мак має бути повністю сухий , зняти з плити, додати манку, накрити -залишити до охолодження
До холодного маку додати цукор, ванільний цукор-пробити погружним блендером до однорідності . Додати 1 білок , мед-вимішати ложкою до однорідності .
За бажанням до маку можна додати дрібно нарізані горіхи , родзинки , цедру апельсинову
Готуйте з задоволенням ❤️Нехай все вдається !
Фото і рецепт
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!