Як правильно СМАЖИТИ ПЕЧІНКУ З ЦИБУЛЕЮ, щоб було СМАЧНО…
Смажена печінка з цибулею
Печінка яловича – 500 гр.
Цибуля – 250 гр.
Сіль – 1,5-2 ч.л.
Чорний перець – 0,5 ч.л.
Олія — для смаження.
Для початку необхідно промити печінку та відчистити від плівок. Я використовую підморожену, щоб було легше нарізати. Важливий момент!! Печінку необхідно нарізати на однакові по товщині брусочки. Відмочувати у молоці не потрібно, т.к. ми готуватимемо з цибулею. Посоліть печінку.
Важливий момент!! Лука має бути вдвічі менше печінки. Наріжте його півкільцями.
Налийте в сковороду олію та нагрійте її. Потім викладіть печінку, смажте на сильному вогні, постійно перемішуючи. Як тільки печінка посвітлішала, додайте цибулю і також перемішуючи, обсмажте.
Ще раз посоліть і поперчіть, тому що печінка і цибуля має солодкуватий присмак, солі потрібно більше. Спробуйте за смаком. Важливий момент!! Печінка має бути добре посолена.
Як тільки волога випарується, а цибуля майже розтане і набуде коричневого кольору, прибирайте з вогню. Останній важливий момент – орієнтуєтеся по цибулі!
Смачного!