У 90-х, так готували на кожній кухні: забутий рецепт

Складові

  • борошно – 875 г;
  • окріп – 250 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • олія рослинна – 3 ст. л.;
  • яйце – 2 шт.
  • Інгредієнти для вареників:
  • фарш – 370 г;
  • капуста свіжа – кг;
  • капуста квашена – 700 г;
  • цибуля – 7 шт.;
  • сіль – ½ ч.л.;
  • чорний перець – щіпка;
  • олія рослинна – 4 ст. л.;
  • вода – 150 мл.

Кроки

  • Шинкуємо дрібно свіжу капусту, рубаємо квашену капусту. Нарізаємо маленьким кубиком цибулю. У сковороді з олією обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
  • До цибулі викладаємо квашену капусту, обсмажуємо овочі разом. Додаємо до суміші трохи води, гасимо капусту з цибулею.
  • Викладаємо до тушкованої капусти свіжу капусту, солимо, посипаємо перцем і вливаємо воду. Доводимо до м’якості та однорідності квашену та свіжу капусту на середньому вогні.
  • Поки остигає капустяна начинка, замішуємо тісто. Висипаємо в борошно сіль, розбиваємо яйця, вливаємо олію.
  • Замішуємо тісто лопаткою, поступово додаємо окріп.
  • Рекомендуємо замішувати тісто на окропі у планетарному міксері. Виходить м’яке тісто.
  • У капусту, що остигнула, викладаємо фарш і ретельно перемішуємо.
  • Формуємо з тіста невеликі тонкі ковбаски, які ділимо на маленькі колобки – з волоський горіх.
  • Розкочуємо колобки в невеликі коржики, куди викладаємо по чайній ложці начинки. Защипуємо краї тіста, залишаємо начинку всередині.
  • Відварюємо вареники в окропі з лавровим листом і чорним перцем приблизно 7 хвилин.

Вареники з капустою та фаршем – це бюджетний варіант, коли не вистачає м’яса на звичайні пельмені. Подавати вареники можна зі сметаною та вершковим маслом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.