Як приготувати смачну качку в маринаді. Прикрасить свято
На одну тушку качки середніх розмірів нам знадобиться:
яблука – 4 шт. середнього розміру; апельсин – 3 шт.; лимон – 0,5 шт; соус соєвий – 100г;
імбир – 40 г; мед – 4-5 ст.ложок; часник сушений – 2 ч.л. порошку; перець чорний, кориця – по 0,5 ч. ложки;
крохмаль – 2 ложки;
Як приготувати:
Качку потрібно випатрати, очистити від залишків пір’я і костей, промити і неодмінно вирізати куприкову залозу, саме вона надає качці непотрібний нам запах.
У зручній ємності готуємо маринад, змішуючи соєвий соус, цедру та сік апельсина, натертий імбир, розчиняємо у суміші 2ст. столові ложки меду.
Яблуко чистимо, нарізамо кільцями і укладаємо на лист, вистелений фольгою.
Тушку птиці дістаємо з маринаду, ретельно натираємо її меленим часником та перцем.
3 яблука розрізаємо на великі часточки, складаємо в ємність, присипаємо корицею, додаємо 1 ложку меду, перемішуємо.
Закладаємо яблука в качку, запечатуємо зубочистками, укладаємо на яблука, вкриваємо фольгою.
Знімаємо з готової качки фльгу, зливаємо з дека в окрему миску жир і сік, качку знову обертаємо фольгу і знову запікаємо в духовці близько півгодини.
Готуємо соус, для чого в сотейнику в половину злитих жиру і соку додаємо сік одного апельсина і половини лимона, корицю і мед, що залишилися, перемішуємо і доводимо до кипіння. Додаємо в соус крохмаль, змішаний із водою. Помішуючи, знову доводимо суміш до кипіння, додаємо подрібнену м’якоть одного апельсина, як тільки закипить знову, знімаємо з вогню. Кислоту та солодощі соусу регулюємо за своїм смаком, кількістю соку цитрусових та меду.
Знявши фольгу, поливаємо качечку жиром і соком, що залишився. Загортаємо крильця та ніжки у фольгу, щоб вони не пригоріли і запікаємо, ще близько 20 хвилин, щоб шкірка підрум’янилася.
Щоб перевірити готовність птиці, її потрібно проткнути шпажкою – якщо вона готова, сік витікає світлий.
Качка готова, прикрашаємо та подаємо з соусом до столу.