Без випічки неможливо уявити жодної кухні у світі. У кожній країні є свої улюблені рецепти булочок, пирогів та тортів.
Сьогодні я хочу розповісти вам, як готуються одні із найпопулярніших булок у Німеччині.
Вам будуть потрібні для приготування наступні інгредієнти:
- Молоко – 250 мл; Цукор – 1 ст. л.; Сухі дріжджі – 7 гр; Борошно – 500 гр;
- Ванільний цукор – 1 ч. л.; Оцет (краще взяти яблучний чи виноградний) – 1 ст. л.;
- Рослинна олія – 80 мл; Яйце – 1 шт.; Сіль – 0,5 ч. л.;
- По 1 пачці моцарелли та м’якого сиру (Рікотти); Згущене молоко – 3 ст. л.
Підігрійте молоко до 50-60 градусів. Додайте|добавляйте| в молоко цукор, ванільний цукор і сухі дріжджі, ретельно перемішайте. У суміш додайте оцет і олію. Розділіть яйце на білок та жовток. Білок додайте в суміш із дріжджами, а жовток відкладіть.
Збийте білок з дріжджовою масою віночком і поступово додайте борошно та сіль (краще їх просіяти). Замісіть тісто, розкотіть його на столі і сформуйте велику грудку. Покладіть його в миску, змастіть олією, потім приберіть в тепле місце на 30 хвилин. Після цього вимісити тісто ще раз.
Під час запікання рекомендую вам зробити соус, змішайте м’який сир та згущене молоко. Після остигання булочок, полийте їх приготованим соусом.
Ось так готуються популярні у Німеччині булочки.