Тісто на картопляному відварі: пиріжки навіть на наступний день залишаються м’якесенькими і ніжними

Коли в холодильнику немає ні молока, ні кефіру, готую тісто на картопляному відварі. Просто готую начинку з картоплі, а відвар послужить основою для приготування тіста. Пиріжки з такого тіста виходять дуже смачними і м’якими, а працювати з тістом одне задоволення.

Інгредієнти:
Рецепт тіста:

700 мл. відвару картопляного
40 г пресованих дріжджів
2 чайні ложки солі
4 чайні ложки цукру
4 столові ложки олії
1 кг – 1 кг 100 г борошна

Приготування:
Картоплю очистити, залити водою і поставити варити. Картоплю при варінні я не солю.
Відвар з готової картоплі злити в окрему миску. Дати охолонути до теплого стану.
У теплий відвар додаю цукор; сіль будемо пізніше додавати.

Додаю 40 грамів пресованих дріжджів, сухих додавайте приблизно в три рази менше орієнтовно 11 гр.
Перемішати до розчинення дріжджів.
Додати частину борошна, перемішати і тільки тепер додати сіль, ще раз перемішати.

Частинами ввести решту борошно.

B кінці замісу додаю олію і замішую тісто руками.

 

Воно виходить м’яке, еластичне і не липне до рук. Борошна може знадобиться трохи, більше або менше, мені знадобилося 1 кг 100 г борошна.
Вихід тіста: 1 кг 780 г
Накриваю плівкою і прибираю в тепле місце для підйому, на це буде потрібно близько 1 години.

Після першого підйому тісто обминаю і даю підійти вдруге, на це буде потрібно вже менше часу.

тісто вдруге, і можна приступати до ліплення пиріжків.
Смачної вам випічки і смачного.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Друзі, якщо ви бачите рецептики, то ставте вподобайки, для мене це важливо 🥰 Дякую всім за розуміння та підтримку 😘

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.