Яблучний пиріг за цим рецептом виходить набагато смачніше за класичну шарлотку. Тісто виходить дещо щільнішим і нагадує кекс. При цьому тісто не сухе, а вологе та пишне, а яблука надають приємної кислинки та додаткової соковитості.
Необхідні інгредієнти:
- яйця – 3 шт;
- цукор – 100 г;
- сіль – 1 щіпка;
- ванільний цукор – 10 г;
- молоко – 100 мл;
- масло вершкове – 80 г;
- борошно – 240 г (2 склянки);
- розпушувач тесту – 2 ч. л;
- яблука – 4-5 шт (800 г);
- кориця за бажанням.
Спосіб приготування:
У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Все збиваємо віночком до розчинення солі та цукру. Також за бажанням можна додати корицю.
Далі до миски додаємо молоко і продовжуємо перемішувати. Вершкове масло|мастило| потрібно розтопити і влити в яєчно-молочну суміш. Розмішуємо віночком.
Далі в тісто додаємо борошно, що просіює, і розпушувач. Все розмішуємо віночком до однорідності, щоб не було грудочок.
Готове тісто виходить густиною, як на оладки. Воно має шовковисту текстуру та вершково-ванільний аромат.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. На дно форми викладаємо всі яблука та рівномірно їх розрівнюємо. Заливаємо тісто яблука.
Випікаємо пиріг у духовці за температури 180 градусів на 30-35 хвилин. Духовка має бути заздалегідь розігрітою.
Перевірити готовність пирога дуже просто. Візьміть дерев’яну шпажку та проткніть нею тісто. Шпажка повинна залишатися сухою.
Готовий пиріг виходить дуже смачним, ніжним та соковитим. Він смачний як у гарячому, так і холодному вигляді. Подавайте такий пиріг із чаєм чи ранковою кавою.
Смачного!