Інгредієнти для булочок:
тепле молоко – 300 мл;
цукор – 100 г;
сухі дріжджі – 10 г;
яйце – 2 шт.;
сіль – 1/3 ч.л.;
борошно – 550 г;
олія соняшникова – 50 мл.
Приготування
У миску вливаємо тепле молоко, висипаємо сіль, дріжджі та цукровий пісок. Замість сухих дріжджів можна використовувати 30 г звичайних.
Одне з яєць ділимо на жовток та білок. Білок додаємо в молоко разом із другим яйцем, перемішуємо продукти до розчинення дрібок.
Висипаємо борошно в молоко, руками починаємо замішувати тісто. До колобка вливаємо олію, продовжуємо вимішувати.
Сформовану грудку накриваємо кришкою і залишаємо на годину в теплі.
Обминаємо тісто і ділимо на 11 частин, формуємо колобки. Кожен колобок розкачуємо в корж товщиною близько 5 мм. Ділимо коржик на 4 однакові частини.
Кладемо кожну частину трохи внахлест один на одного. Посередині робимо заглиблення за допомогою шпажки. Протилежні куточки у закругленій частині з’єднуємо. Повинна вийти пелюстка з тіста.
Викладаємо “пелюстки” на лист, застелений пергаментом. Змащуємо тісто сумішшю жовтка та ложки молока.
Випікаємо булочки в духовці при 180 градусах 20 хвилин. Після приготування булочки можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!