Ну ось, дісталася я сьогодні і до гарбуза. Уже три роки поспіль закриваю гарбузовий сік з апельсинами. Смакота неймовірна. Навіть старший син, який гарбуз не їсть, сік цей п’є із задоволенням.
Інгредієнти:
3, 5 кг гарбуза без шкірки і насіння, тобто, мається на увазі чиста вага;
4 великих апельсина;
750 г цукрового піску;
1 столова ложка (з гіркою) лимонної кислоти;
7,5 літрів води.
Приготування:
Перш за все, гарбуз, очищену від м’якоті і насіння, наріжемо на шматочки середнього розміру, сильно дрібнити не обов’язково, він і так прекрасно звариться.
Заливаємо шматочки водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Поки закипає гарбуз, гарненько миємо й очищаємо від шкірки апельсини, шкірку не викидаємо, її теж додамо до гарбуза, як тільки вода почне кипіти.
У киплячу воду додаємо цукор і лимонку, разом з апельсиновим соком і варимо до тих пір, поки шматочки гарбуза не стануть м’якими.
Тепер знімаємо каструлю з вогню і трохи охолодити вміст. Апельсинову шкірку з каструлі видаляємо, більше вона не потрібна. Після цього добре збиваємо масу блендером або пропускаємо через сито.
Тепер знову ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, не забуваючи прибирати піну.
Киплячий сік розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо.
У мене вийшло 8, 5 літрів смачного соку. Днями неодмінно закрию ще.
Друзі, якщо ви бачите рецептики, то ставте вподобайки, для мене це важливо 🥰 Дякую всім за розуміння та підтримку 😘